Оръжейният бизнесмен Петър Манджуков е купил 600 хил. акции в ЦСКА, сподели той пред в. "Преса". Това обаче е станало преди излизането на клуба на борсата и не помага на "червените" да увеличат капитала си.

ЦСКА пусна 3 млн. нови ценни книжа на 21 март, но до момента продажбата им върви зле. Ако Манджуков е купил акции в ЦСКА преди емисията, стартирала преди три седмици, както самият той твърди, то това е станало на цена от лев за акция, вместо за три лв., за колкото се продават ценните книжа на борсата.

В момента притежаваните от Петър Манджуков акции му осигуряват 11q81% влияние в клуба. При реализиране на трите милиона нови акции обаче делът му ще спадне до 7.43%. Той обеща участието му в ЦСКА да не пада под 5%.

"Ще следя как вървят покупките на борсата и при нужда ще си купя още акции. Аз и семейството ми искаме да можем да влияем при взимането на решения в клуба. Делът ми няма да падне под 5%", обеща Манджуков.

Бизнесменът сподели, че е направил инвестицията заради сина си Ивайло.

"Купих акциите заради силната привързаност на най-големия ми син Ивайло към отбора. За него "червените" не са просто футболен тим, а идея, която трябва да бъде подкрепяна със сърцето", каза още бизнесменът.

Той призова и други бизнесмени "да подадат ръка на ЦСКА".