Още една причина българите да пътуват често към Солун - миналата нощ Димитър Бербатов стана футболист на ПАОК. Днес Бербо ще бъде представен официално и ще излязат повече детайли по договора му. Той беше свободен агент, след като през юни изтече договорът му с "Монако".

Според гръцката преса Бербатов ще взема 1,6 милиона евро, а в добавка може да си осигури още 600 000, ако изиграе определен брой мачове и вкара дадено количество голове. Твърди се, че българинът вече е най-скъпоплатеният футболист в южната ни съседка, изпреварвайки звездите на атинските грандове "Панатинайкос" и "Олимпиакос".

Днес Бербо ще стъпи на стадион "Тумба", който е емблематичен по цял свят заради френетичната подкрепа и обстановка, която създават феновете на ПАОК.

Има и проблем обаче - гърците не успяха да картотекират тарана в тима си за Лига Европа, където са традиционни участници. Така "черно-белите" са лишени от скъпото си бижу за мачовете на Стария континент, а това силно разочарова запалянковците им, след като новината гръмна среднощ.

Вчера Бербатов бе пратен в "Астън Вила" и дори английската преса написа, че е бил забелязан в базата на отбора на Стилиян Петров. Вечерта обаче Би Би Си съобщи, че преговорите са пропаднали преди затварянето на трансферния прозорец на Острова. Ветеранът е свободен агент, поради което можеше да премине в клуб по всяко време. Все пак сагата му приключи и толкова по-добре, защото големите клубове не купуват футболисти, когато сезонът им навлезе в ритъм.