На 14 септември е стартът на най-новата българска телевизия - BIT (Bulgarian International Television или "Българска международна телевизия") .  

Проектът е рожба на Нери Терзиева - журналист, телевизионна водеща, продуцент и директор в БНТ.

"Целта ми е да се отвори едно пространство за нормалността в професията. От десет години обучавам новинари във философския факултет и бивам напълно опровергана, като ги заблъска реалният живот в редакциите. Не обещавам, че ще бъдем нещо изключително различно, просто ще гледам да се възстанови добрия вкус в телевизията", каза пред Клуб Z Нери Терзиева.

Не е случайно, че новата медия ще се насочи към българите по света. Инвеститори са братята Павел и Румен Вълневи - на 35 и 33 години, които развиват транспортна и логистична дейност в САЩ. Те вече имат едно новинарско студио в Чикаго, което излъчва в интернет за българската общност там. Компанията им се оценява за над 200 млн. долара. 

Програмен директор на телевизията ще е Ралица Ковачева, в проекта участва и доскорошната водеща в CNN Ралица Василева. Екипът е от трийсетина човека, а средната му възраст е 25 години. Програмата ще има два големи информационни блока - сутрешен и следобеден.