Италианското футболно величие Франко Барези отиде на крака при премиера Бойко Борисов тази сутрин. Един от най-великите защитници в историята е в България като посланик на "Милан" за детския камп на "росонерите" в комплекса "Царско село". Също така той проправя пътя за изграждането на футболна академия на "червено-черните" в страната ни. 

"Днес се срещнах с легендарния футболист на Милан Франко Барези, написа Борисов в личния си профил във фейсбук. - Заедно обсъдихме посещението му в София, което е свързано с инициатива на италианския отбор за млади футболисти, както и състоянието на спорта в България. Той заяви, че е очарован от топлото посрещане в страната ни. Посочих на Барези, че може да разчита на нашата помощ, ние в момента строим много игрища в цялата страна с хубава настилка, трева и осветление, каквото е необходимо ще го направим. Казах му, че винаги е добре дошъл у нас и че след няколко дни националният отбор по футбол на Италия ще срещне големи трудности в мача си срещу българите."

В неделя тимът на Ивайло Петев гостува на "скуадра адзура" в Палермо в европейска квалификация. А прогнозата на Борисов може и да се окаже вярна, независимо от трагичното състояние на националите, демонстрирано снощи при 0:1 срещу Норвегия. По същото време Италия се измъчи срещу Малта - 1:0.

Борисов разглежда графики на
глобалната програма "Милан академи"

След визитата при премиера Барези посети кампа на "Милан" и се срещна с над 80 млади български футболисти.

Очаквайте подробности.