Ивайло Петев ще остане национален селекционер поне до края на европейските квалификации, научи Клуб Z. След загубите от Норвегия и Италия с по 0:1 се появиха спекулации, че наставникът ще бъде заменен още сега. Членове на Изпълкома на БФС са недоволни от работата му. Те са на мнение, че пореден нов треньор трябва да поеме "трикольорите" за последните два мача - срещу Хърватия и Азербайджан, за да почне отсега да готви отбор за световните квалификации.

Борислав Михайлов обаче е твърдо против идеята, най-малкото заради тоталния парадокс (и може би рекорд) България да има трима селекционери за малко повече от година. През 2014-а по това време все още треньор беше Любослав Пенев.

Цялостна оценка на работата на Петев ще бъде направена след приключване на кампанията за "Евро 2016". Тогава той може да се сбогува с поста, въпреки че с днешна дата не се вижда кой може да го замени - всички кадърни наши треньори си имат работа, а чужденец не е удачен вариант, не само заради парите.

Сигурно е, че Петев ще заложи на по-млади и неопитни футболисти за мачовете в Загреб и на стадион "Васил Левски". А перспективата ще бъде не толкова световното в Русия, тъй като националите са в много тежка група и е трудно да се повярва, че могат да се борят за едно от първите две места с Холандия, Франция, Швеция, Беларус и Люксембург. Така хоризонтът вече е "Евро 2020".

В същото време днес Хърватия уволни своя селекционер Нико Ковач. Така "шахматистите" ще ни приемат на 10 октомври с нов наставник. Причина за решението на футболната федерация в Загреб са слабите резултати напоследък. Тимът сдаде второто място на Норвегия и опасността да се окаже на бараж е съвсем реална. Около Ковач се заплетоха доста интриги напоследък. Според хърватската преса той и щабът му са в конфликт с лидерите на отбори, които пък се карат и помежду си.

Така Хърватия ще опита да овладее положението с нов селекционер.