Почитателите на „Междузвездни войни“ в Европа ще имат удоволствието да видят Епизод 7 от филмовата сага преди САЩ. Два дни преди всички лентата ще бъде показана във Франция, обявиха от филмовата продукция на страницата си във Фейсбук. Но най-привилегировани ще бъдат зрителите в Обединени арабски емирства – те ще гледат завръщането джедаите в киното на 15 декември, съобщава IMDB, най-големият киносайт.

„Междузвездни войни: Силата се пробужда“ ще се появи първо на екраните на ОАЕ, защото там бяха заснети много от сцените във филма миналата година.

Във Франция продукцията излиза на 16 декември, а на 17-и тръгва и в Обединеното кралство. Датата за САЩ и Канада остава 18 декември. В България също ще бъде пуснат на 18 декември.

На 16 декември филмът ще бъде пуснат още в Белгия, Бахрейн, Швейцария, Италия, Дания и Швеция. Бразилия, Мексико, Германия и Русия ще го гледат на 17 декември.

Букмейкърите предвиждат, че „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ ще се превърне в най-касовия филм на 2015-а, въпреки че излиза в края на годината. Филмът на Джей Джей Ейбрамс се очаква да счупи и световния рекорд за приходи за един уикенд – в момента рекордът принадлежи на „Джурасик Уърлд“ със спечелени $ 524,4 милиона в първите три дни при появата си през месец юни.

Площад Славейков