ЦСКА почти сигурно ще напусне "В" група и ще почне от най-ниското вино на родния футбол - 4-та дивизия. Става въпрос за Софийската регионална група Север, в която участие вече заяви новият "Локомотив" (София). По-рано днес Зоналният съвет на БФС София отложи с още две седмици старта на шампионата в двете дивизии. Началото трбяваше да е на 5-6 септември, а сега е изместено за края на месеца.

В последните дни текат усилени разговори между ЦСКА и БФС за решението. Причината са огромните дългове на настоящия ПФК ЦСКА АД. Вчера клубът получи забрана за трансфери от ФИФА, след като загуби поредно дело в Лозана. Борчовете на клуба са към 30 милиона лева, излизат нови и нови, а новите благодетели на клуба - Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, не иска да ги плащат.

При това положение те ще пуснат новия ФК ЦСКА в четвъртия ешалон. Вече са подадени документи за фалит на старото дружество, а до края на месеца на стадион "Българска армия" трябва да влезе синдик.

ЦСКА вероятно ще получи наказание от УЕФА за две или три години, но така или иначе клубът се нуждае от три лета, за да се върне в "А" група. 

Все още няма официално потвърждение на новината за новото "изпадане" на загубилия професионален лиценз "червен" отбор. Повече подробности ще има в петък.