ФИФА не отстъпва и с писмо до БФС настоява от актива на ЦСКА да бъдат отнети 15 точки от актива във "В" група заради три загубени дела за дългове към футболисти и мениджъри. Това личи от писмо, пратено до съюза.

По-рано тази седмица родната централа даде пресконференция, на която показа писмата, с които ФИФА я заставя да накаже жестоко "червените". В противен случай БФС рискува изолация от всички първенства и турнири на международно ниво. От ЦСКА и БФС пледираха отсрочка, тъй като клубът е подал документи да влезе в процедура по фалит. ФИФА отказва.

В официална информация от родната централа се казва, че БФС няма намерение да отстъпва до произнасянето на съда. И че Борислав Михайлов лобира в полза на "армейците".

Ето официалното съобщение от БФС:

"В Българския футболен съюз бе получен официален отговор от заместник секретаря на дисциплинарната комисия на ФИФА Бернардо Палмейро с копие и до ПФК “ЦСКА” АД, в което световната футболна централа потвърждава намерението си да отнеме точки от актива на клуба заради неизплатени суми на агентите Лоик Бенсаид, Хоакин Уриарте и Мадам Ба. От ФИФА поставят нов срок на БФС да предостави доказателства за налагането на дисциплинарните санкции.

Въпреки това Българският футболен съюз остава непреклонен в позицията си да забави максимално отнемането на точки до произнасянето на българския съд по искането за обявяване на ПФК “ЦСКА” АД в несъстоятелност. Продължават и усилията на президента Борислав Михайлов да издейства отстрочка в санкциите на ФИФА срещу ЦСКА."