Израел и Америка изобщо нямат доверие на Иран. Северна Корея пази своите ядрени тайни и се управлява от непостоянен и зъл човек. Териториалните претенции на Владимир Путин тревожат демократичните държави. Най-новата заплаха - „Ислямска държава“, дивото дете на ислямистите, шокира целия свят. Но начело в този списък трябва да стои Саудитска Арабия – изродена, злокачествена, безмилостна, мощна и толкова опасна, колкото всяка от гореизброените страни.

Държавата систематично разпространява своята болна форма на ислям по целия свят, подбужда и финансира омраза, докато потъпква човешките свободи и надежди. Но Западът коленичи пред нейните лидери. Миналата седмица Саудитска Арабия оглави Съвета по права на човека към ООН и това бе приветствано от Вашингтон. Говорителят на Държавния департамент Марк Тонер посочи:

„Казваме, че човешките права са проблем за тях. Във връзка с това председателско място, ние се надяваме, че това е удобен случай те да погледнат човешките права както по света, така и в рамките на техните собствени граници“.

Оставаме с отворена уста. Саудитска Арабия екзекутира по един човек на всеки два дни. Али Мохамед ал-Нимр скоро ще бъде обезглавен и след това разпнат, защото е участвал в протест за демокрация по време на Арабската пролет. Тогава бил тийнейджър. Блогърът Раиф Бадауи, който се осмелил да се обяви за демокрация, бе осъден на 10 години затвор и хиляда удара с камшик.

Миналата седмица 769 богомолци мюсюлмани бяха премазани до смърт в Мека, където бяха отишли на Хадж. В началото властите казаха, че това била „Божията воля“, а после обвиниха самите мъртви. Преди време Мека беше място на непринуденост и духовност. Днес скъперниците Саудитци са съборили исторически останки и са ги превърнали в Лас Вегас на ислямския свят – хотели, небостъргачи и молове за харчене, харчене, харчене. Бедните вече не могат да си позволят да ходят там. Тълпите трябва да се контролират, за да има сигурност за хората – но това би убило печалбите. Тъжната книга на Зияудин Сардар „Свещеният град“ описва оскверняването на най-свещеното за мюсюлманите място.

Още по-сериозно е, че пагубното влияние на Саудитците се разпространява бързо и свободно. Крал Салман предложи да построи 200 джамии в Германия за новопристигналите бежанци, повечето от които са мюсюлмани. Той не предложи пари за настаняване и основни нужди, а за уахабитски джамии – троянските коне на тайния Саудитски „кръстоносен поход“. Няколко ислямски училища също са места за разпространяване на уахабизма – вече световен бранд. Той прави сърцата и умовете дребни и подозрителни, настройва мюсюлмани срещу мюсюлмани, пречи на модерните.

Покойният френски неоконсерватор Лоран Муравиец написа през 2002 г.:

„Саудитците участват на всяко ниво на терористичната верига – от планиране до финансиране, от кадри до пехотинци, от идеолози до мажоретки“.

Политическите възгледи на Муравиец бяха отвратителни, но наблюденията му си струват. Помните, че повечето от убийците от 11 септември бяха саудитци, така е и в йерархията на Ал Кайда.

През 14-те години след 11 септември Саудитците станаха по-агресивни, по-решителни да спечелят културните войни. Те изливат пари в ислямистки организации и дейности, промотират доктрини за наказание, които подчиняват жените и децата, проклинат либералните ценности и демокрацията. Те осъществяват жестока кампания от бомбардировки в Йемен, която уби хиляди цивилни и прокуди още повече.

И така, какво прави нашето управление, за да спре невидимата ръка на този Сатана?

Нищо. Кралското семейство, правителство след правителство, парламентаристи, достатъчно институции и хора вкупом се подмазват на управляващия Саудитска Арабия клан. Не съм гледала нито едно остро ТВ-разследване на този режим. Знаем, че той не е добър, но доказателствата не се показват. Някои автори се опитваха да разчупят тази конспирация от раболепие. Книгата на Крег Ънгър „Семейство Буш. Семейство Сауд“ излезе през 2004 г. Тя показа извън всяко съмнение, че Саудитска Арабия е главният мозък на световния тероризъм. И че семейство Буш е било неоправдано близо до режима. Много от нас повярвахме, че разкритията са по-експлозивни дори от тези на журналистите Карл Бърнстейн и Боб Удуърд, които изобличиха Ричърд Никсън в аферата „Уотъргейт“.

Смъртоносният враг няма да бъде уплашен или спрян с тризъбец. Нашите лидери знаят какво се случва. И какво правят?

Насочват се към малките хора. Правителството задължи учителите да наблюдават за млади радикали и да ги щипе по задните части. По-възрастните дисиденти – също. Досега 4 хиляди млади мюсюлмани са препоръчани за превъзпитание. Единият бил на 3 години. През май млад ученик мюсюлманин говорил за „еко-терористи“ и бил отведен за разпит дали подкрепял „Ислямска държава“. От преподаватели, адвокати, лекари и медицински сестри се очаква да се превърнат в шпиони. Студентът в Унииверситета в Стафордшир Мохамед Умар Фарук бе обвинен миналата седмица, че е терорист, защото четял в библиотеката книга с името „Изследвания за тероризма“.

В САЩ 14-годишният Ахмед Мохамед бе арестуван, защото занесъл ръчно сглобен часовник в училище. Изглежда Западът е свободен само за някои. А да си мюсюлманин е престъпление.

Екстремизмът е сериозен проблем. Приели западния начин на живот, либералните мюсюлмани се опитват да влияят на параноичните и агресивни мюсюлмански глави, но все още сме безпомощни. Нашите лидери няма да се обърнат срещу Саудитска Арабия – източникът на ислямистката инфекция и промиване на мозъци. Няма да го направят заради петрола и печалбите от продажба на оръжие. Политическите страхливци и неморалните печалбари са предатели, които са истинската заплаха за националната сигурност, патриотизма и единството.

Как ще отговорят на обвинението?

Коментарът е публикуван в The Independent.