„Само успех им пожелавам. Не искам да коментирам. Горе главата, нещата ще се оправят.“

Това каза Димитър Бербатов пред БНТ за националния отбор по футбол след снощния мач от Лига Европа на гръцкия ПАОК срещу "Борусия" (Дортмунд) - 1:1. Бербо от години не играе за първия ни тим, на няколко пъти бе убеждаван да се върне, но все отказва.

Митко почна титуляр срещу германците и остана на терена почти през целия мач. "Черно-белите" можеха да спечелят, но и да загубят двубоя пред френетичните си фенове на стадион "Тумба" в Солун.

„Беше тежък мач, от известно време не бях започвал като титуляр. Справихме се добре, както аз, така и отборът. Можем да съжаляваме, вкараха ни малко случаен гол, но срещу един от водещите отбори в Германия като Дормунд, мисля, че се справихме“, рече Бербатов.

„Видяхте атмосферата, феновете са от началото до края с нас. Дават ти старт, амбицират те да се докажеш, да се жертваш, затова се справихме, борихме се. Една точка е добре, но можехме да спечелим и трите с този млад отбор. Свиквам вече. Футболът е това, което правя цял живот. Сега съм в млад отбор, момчетата искат да се учат, ще има доста мачове, доста ротации... Има качество, има талант, съотборниците ми имат добро бъдеще“, добави ветеранът.

Сега ПАОК вече мисли за предстоящото дерби срещу един от атинските грандове - "Олимпиакос".

„Подготвят ме, че на трибуните ще е още по-страшно", каза Бербатов.