Бойко Борисов дал "зелена светлина" за бъдещето на ЦСКА - каквото и да значи това. Метафората е използвана в съобщение на фенклуб "Сектор Г" за среща с премиера и още двама министри - Петър Москов (на здравеопазването) и Красен Кралев (на младежта и спорта).

В декларацията личи приповдигнато настроение.

Вижте я:

"Армейци,

Днес в Министерски съвет беше проведена среща между министър -председателя на България Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев, министъра на здравеопазването Петър Москов и представители от фенските организации на ЦСКА София, в лицето на Фен клуб „Сектор Г”, сдруженията „ЦСКА завинаги” и „Червени сърца”.

По време на срещата бе обсъдено бъдещето на нашия любим клуб и възможните изходи от тежката ситуация, в която се намира ЦСКА.

След проведените разговори бе дадена „зелена светлина" желанието на футболния клуб и милионите „червени" фенове да се случи. Последната дума ще има президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, като предстоят срещи и с него.

В най-скоро време очакваме развитие по така наболелия за всички ни въпрос.

От Фен клуб „Сектор Г”."

Не става напълно ясно какво точно се има предвид под "зелена светлина". Но най-вероятно става въпрос за изразеното вече публично намерение ПФК ЦСКА АД да мине през фалит и ликвидация, а на негово място да се появи ФК ЦСКА, който да е правоприемник и да продължи да играе във "В" група.

Под важното условие, че ще разплати към 12 милиона лева към НАП. За останалите дългове до 30 млн. ще се разпорежда синдик. Неслучайно е споменат и Борислав Михайлов, тъй като ролята на БФС е ключова, да не говорим, че предстоят тежки битки с ФИФА и УЕФА, които искат много строги санкции за "червените", включително изваждане от турнирите на УЕФА за 1-2 години, когато тимът се класира.

На снимката, освен тримата от кабината и фенове, личат Пламен Марков, който е изпълнителен директор на ЦСКА, и архитект Ивайло Мишев (най-вляво).