Търговското отделение на Софийския градски съд обяви в неплатежоспособност ПФК ЦСКА АД. Решението е от петък и ще бъде оповестено официално по-късно днес. Най-интересното е, че датата на неплатежоспособност е 31 декември 2014 г., научи Клуб Z. 

В клуба влиза временен синдик - Радослав Тонев. СГС постановява възбрана и запор на имуществото на длъжника.

Решението може да бъде обжалвано, но това със сигурност няма да бъде направено от "червените", които искат настоящото акционерно дружество да фалира, а с пасивите и активите да се разпорежда синдик.

За решението на СГС се заговори още вчера на стадион "Българска армия" по време на събранието на феновете с Гриша Ганчев. На събитието бе взето единодушно решение ПФК ЦСКА да бъде ликвидиран и на негово място да се появи ФК ЦСКА, който да продължи да играе във "В" група и да почне начисто. За последното обаче думата ще имат БФС, ФИФА и УЕФА.

Днес по обед в Министерството на младежта и спорта ще има среща между ЦСКА, в лицето на Пламен Марков и адвокати, и шефът на футболната централа Борислав Михайлов. В ролята на медиатор е спортният министър Красен Кралев.

Тепърва предстоят правни битки и казуси, които най-вероятно ще продължат месеци, ако изобщо БФС отстъпи и уважи желанието на "червените".