Сигурно и вие сте забелязали, че съдбата на следствените и подсъдими политици у нас коренно се мени според това дали са на власт или не. Това, разбира се, е чисто съвпадение, защото съдебната власт е 100% независима по конституция. Но пък е съвпадение с достатъчна повторяемост, справка: коренно различните мнения на един и същи съд - Софийския апелативен, по делата на Цветан Цветанов, прекратените от прокуратурата наказателни производства срещу Бойко Борисов по "Ало, Ваньо" и по смъртта на Чакъра, онзи нереализиран министър със социалните помощи от Франция...

Но има според мен една най-неприятна позиция за всеки достоен народен представител и изобщо поборник за национално добруване - когато те държат "за топките" (с извинение пред дамите) и не знаеш утре какво ще решат. Най-вероятно в подобна поза за четвърти път  - ако броим магистрала "Тракия", "Луфтханза" и летище "Варна", ще се окаже Волен Сидеров с евентуално ново дело за хулиганство. Върви му на Бойко Борисов - не може да му се отрече. А премиерът няма как да не търси стабилност в това люлеещо се моментно мнозинство... Пък мандат дълъг, а съдебната система е тромава, за да е справедлива, знаем.

Но не това сега е основното - как ще гласува "Атака" за в бъдеще. То ще се види.

Много внимателно гледах едно видео на колегите от "България он еър", в което се вижда как с блеснал поглед и леко нарушена артикулация Сидеров потупва по рамото, после по гърба, мачка врата и разтрива български полицай. Който е в униформа и е на работа в момента. 

"Нямаш проблем, бе. Не, бе - нямаш проблем!", казва вождът на патриотите. Натам ме извинете, ама не разбирам...

И се замислих какво са имали предвид бащите на Конституцията, когато са дали имунитет на т. нар. народни представители. Дали е да "нямаш проблем, бе". И дали и английската кралица, която не знам точно какъв имунитет има - функционален, пълен или някакъв друг, би се държала така с някое боби. Изтрито е да казваме какво ще се случи в Америка и т. н.

Преди няколко дни настръхнахме от първобитната реакция на група хора в едно гето. Които отдавна са се преселили в свой свят със свои закони и изобщо не им дреме, че има и други. Някой си Пиже, казват ги управлявал, беше кандидат за съветник от една партия. Те най-искрено си нямат представа, че не е редно с тупаници да си решават проблемите, когато някой ги снима, че ползват ток без пари, разбираме ли това?

Обаче на центъра на София "нямаш проблеми, бе" е много по-кофти от модела "Пиже" и предвожданите от него същества. Защото този, който ни храчи в лицето по този начин, не е с основно образование. Нито трайно не е наясно с последствията от действията си - е, може в момента малко да е бил нанеясно.

Тъпо ми е и за полицая, с риск да не ви харесва. И то не за този конкретен, а за полицаЯ - общо. Който вече знае, че всеки любител може да го "сготви" с телефончето си, да го дадат в "Господари на ефира", не се знае при всяка инфарктна ситуация дали ще усети държавата зад гърба си - както би трябвало да е, или ще се сблъска челно с нея. И ако утре "златният пръст" се окаже нужен, дали това няма да е на негов гъ... пардон гръб. И да стане пазач на складове за 300 лв. Затова стои да го мачкат по врата или опитва да се шмугне в преките.

Ето това ме притеснява. Защото то с годините се превърна в системна грешка и парализира всичко. А системата, като не сработва "отдолу", и гениални прокурори и съдии да има, все ще сме си последни в класациите по правораздаване.

А Сидеров да си носи последствията. Най-вероятно току- що си изтъргува някакви бъдещи неща. За които вече и да преговаря, няма да е от позиция на свободния дух на клиента, влязъл в банката за големите печалби, а от тази на собственик на ипотека с дългогодишен договор.