Двамата най-големи във футбола в наши дни - Лео Меси и Кристиано Роналдо, имаха разговор на четири очи след снощния финал за Кралската купа на Испания между "Барселона" и "Реал" (Мадрид) - 1:2. Стигна се дотам португалецът да утешава големия си противник, след като Барса изпусна още един трофей този сезон.

Испанската преса не подмина това, а вестник "Марка" запечата паметния момент за историята. Паметен, тъй като до момента се смяташе, че двамата имат хладни отношения, че не се обичат... Те са се поздравявали публично само преди и след дербита. А по време на церемониите, на които Лео печелеше "Златна топка" след "Златна топка", Кристиано правеше физиономии. 

Забележително е, че Роналдо, който не игра срещу Барса заради контузия и проследи двубоя "цивилен", сам отиде при Меси, потупа го по гърба, звездите размениха няколко думи и се разделиха усмихнати.

А цял свят продължава да коментира уникалния гол на Гарет Бейъл за 2:1 в 84-ата минута. Уелсецът осребри рекордния си трансфер, след като задмина като бърз влак защитника Бартра, считан за един от най-бързите футболисти в "Примера". Изчислено е, че Бейл е пробягал повече 50 метра за 7,2 секунди, при това в край на мача, когато се предполага, че краката вече са доста натежали.

Мадрид спечели 20-ата си Купа на Краля и все още е в играта за титлите на Испания и Европа. Докато "Барселона" изживява най-лошия си сезон от 10 години насам. Треньорът Тата Мартино вече е с единия крак аут, прогнозират се и други катаклизми на "Камп Ноу".