Цялото ръководство на МВР се събра посред нощ на Раковска, за да се справи с "казуса Сидеров", дори движението беше спряно. Защото  и в следизборната нощ самозабравилият се депутат реши да вилнее отново в НАТФИЗ. И вече няма никакво значение каква е поредната му легенда.  Човек с неадекватно поведение безчинства във висше учебно заведение, което има автономия - по закон.  Размахва като оръжие депутатската си карта и се държи като терорист. Всъщност - като обикновен пиян и дрогиран хулиган. 

Десетки полицаи стоят. Да, просто стоят. Началниците им се опитват да го надвикат.

Какво трябваше да се случи, г-жо Бъчварова, за да изведат вашите подчинени Сидеров от учебното заведение (както го направиха, когато вие се появихте)? Трябваше студентите вкупом да набият Волен и компания ли? Между другото, обидно е, че не го направиха. 

 Тъпо е, че колегите им, които се събраха на "Раковска" бяха твърде кротки и възпитни, за да изхвърлят натрапника... А пък и полицаите ви го пазеха. 

Допускам, че ги е страх от депутатския му имунитет. Допускам, че си представят разправиите, които ги чакат, ако просто го изнесат от НАТФИЗ. Но, повярвяйте ми, и те са хора - видяхме как го изнесоха след заповедта ви - с видимо удовлетворение. И, слава богу,  се намери един човек, който изпълни съкровеното желание на стотината души на ул. "Раковска" .  Но ударът, който получи Сидеров, е по ваша вина - ако полицаите ви го бяха изнесли по-рано, можеше и да му се размине. 

Сега от вас зависи как ще се развие казусът "Сидеров" - ще му вземете ли алкохолна проба, проба за дрога? (И е хубаво да огласите резултатите.) Може и психиатрична експертиза... Зависи и от вече реформиращата се съдебна власт. Защото след многогодишната поредица скандали, които някакси му се разминават, в главите на нормалните хора се заражда една простичка идея - дали всички власти не си плащат "златния пръст" на Сидеров с осигуряването на неговата безнаказаност?  

П.П. А, има и още нещо много обидно - цели 3 процента за гласували за това нещо...