Камен Попов, президент на бушидо федерацията, хотелиер и собственик на спортен клуб е мъжът, когото мнозина определят като героя на изборната нощ. Но не защото е преборил конкуренцията за кметския пост, а защото направи нещо, което същите тези мнозина отдавна мечтаят да направят - удари Волен Сидеров.

Става въпрос за мъжа с черното яке и каскет, който с едно кроше насини окото на лидера на "Атака" при нощната свада в близост до НАТФИЗ, провокирана от поредното нахлуване на националиста в академията.

Клуб Z успя да се свърше с Попов по мобилния му телефон, т.е. не бе в ареста, където бе задържан за до 24 часа. Той бе лаконичен:

"В момента съм на работа. Не мога да ви кажа нищо повече, след малко ме викат в прокуратурата".

Тази сутрин вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова отказа да разкрие самоличността на мъжа с каскета. Каза само, че той няма нищо общо с полицията или с НАТФИЗ - не е служител в нито една от двете институции.

Допълни и че МВР няма данни да е подставено лице на Сидеров.

Същото заявиха пред Клуб Z и от Първо районно управление в София, където Попов е бил задържан. В ареста полицаите дори се радвали на нападателя на Сидеров и му измислили прякор - наричали го "Шампионе".