Нова регистрация

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет е одобрила средства за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, съобщи МВР.

На заседанието, председателствано от зам.-министъра на вътрешнвите работи Красимир Ципов, е прието да се изплатят 344 хил. лв. за вече извършени работи по извеждането от временна експлоатация на потенциално опасни язовири, общинска собственост.

Водоемите са на територията на общините Сливен, Котел, Враца, Калофер, Цар Калоян, Лесичево, Стрелча, Брезник, Ловеч, Априлци, Севлиево, Червен бряг, Якимово, Опан и Омуртаг.

Комисията реши  да бъдат преведени и 147 000 лева за изграждането на брод за преминаване на превозни средства на р. Лозенска, община Любимец. Гласувани са и средства за корекцията на коритото на р. Пихла, община Разлог.

341 000 лв. ще бъдат изплатени на община Мизия като възстановителна помощ за укрепването или премахването на 126 сгради. По същото направление бяха одобрени 122 500 лева за 36 сгради и в община Берковица.

За попълване на резерва на Изпълнителна агенция „Борба с градушките" с противоградни ракети и за похарчените стари са гласувани 2 260 000 лева. Комисията одобри и средства за разплащане на извършени разходи от МВР, МО и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията за спасителни и аварийни дейности.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.