Общинските власти в Мюнхен гласуваха отделяне на 6 зони в рамките на града, където официално е разрешен отдихът в съблечен вид. Зоните не са оградени по никакъв начин, а само са обозначени с предупредителни табелиЕдна от тях се намира на 10 минути пеша от централния градски площад, съобщава The Atlantic Cities и публикува карта на местата.

Най-централната нудистка зона всъщност е ситуирана в един от най-големите паркове в света - мюнхенския "Енглишер Гартен" ("Английска градина"). Още 4 места за голи хора са разположени на плажовете по брега на река Изар. Извън границите на тези места обаче да ходиш или да се къпеш гол е строго забранено и следва глоба

NEWSru Israel пък отбелязва, че Германия често се приема за люлка на световния натуризъм, но всъщност това не е така - за негова родина трябва да се считат скандинавските страни, където още през XVIII станало популярно увлечението по ходенето чисто гол като символ на единението с природата. В Германия движението на нудистите Freikörperkultur (Култура на свободата на тялото, FKK) се зародило чак през 1898 г., а за негова столица е признат гр. Есен.

Идеологията на FKK е проста: голото тяло не е срамно и то не бива непременно да се свързва със секса. А за истинско единение с природата човек е добре да е облечен така, както при раждането си - тоест никак.