Треньорът на "Астана" Станимир Стоилов се надява студа в Казахстан да е сред основните оръжия на отбора му при домакинството на "Атлетико" (Мадрид) в Шампионската лига утре, вторник, от 17:00 часа българско време в столицата на Казахстан.

Заради студеното време двубоят е с изтеглен начален час, а всички останали почват в познатия 21:45. Мъри е наясно с разликата в класите и се надява на странични фактори, за да отмъкне нещо от "дюшекчиите". Преди две седмици "Астана" загуби с 0:4 в Мадрид и това породи истинска буря от коментари в Казахстан, тъй като Стоилов остави у дома половин отбор основни футболисти, за да почиват преди шампионатен сблъсък. В крайна сметка планът му сработи - "Астана" спечели три срещи и води в класирането кръг преди края.

Това събуди апетита на Стоилов и компания и в Шампионската лига. Въпреки че отново се очаква той да даде почивка на основни играчи, предвид решителния за титлата мач срещу "Актобе" в неделя.

"Атлетико" е фаворит срещу нашия отбор, но във футбола всичко е възможно, рече Мъри, цитиран от сайта на УЕФА. - Трудно и сложно е да се стигне дотук от Мадрид. Ние вече го изпитахме при пътуванията ни до Лисабон и Мадрид. Може би студът ще създаде проблеми на "Атлетико". Може да отворим покрива на стадиона, за да затрудним нашия съперник още повече."

"Този мач е най-важният от трите, които ни остават до края, каза пък наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне. - Харесвам в "Астана" това, че отборът играе много колективно. Няма значение на какъв терен ще играеи при какви температури, трябва да сме готови за всичко и да се представим по най-добрия начин."