Фактори в българския футбол се срещнаха днес с привърженици на ЦСКА в централата на БФС и начертаха три варианта за спасение на клуба. Сред тях не фигурира желанието на Гриша Ганчев новото ФК да замени обявения в несъстоятелност ПФК ЦСКА АД във "В" група - без дългове.

Първата възможност е да се оздрави ПФК ЦСКА, втората - ФК ЦСКА да почне догодина от столичната областна група, а третата - "червените" да вземат професионалния лиценз на друг клуб. БФС нямало да пречи за последното.

Проблемът е, че опции №1 и №2 се отхвърлят от Ганчев, а срещу №3 са огромна част от привържениците на клуба. Така положението остава патово. Изпълкомът на БФС няма да се занимава с казуса на "армейците", тъй като правната комисия вече се произнесе срещу трансформацията от ПФК на ФК.

Срещу запалянковците седнаха членовете на ИК Михаил Касабов (вицепрезидент) и Венцеслав Стефанов (бос на "Славия"), а също така зам.-изпълнителният директор Антон Попов. Те обявиха, че единствените законни начини са изредените по-горе.

Съществува сложен вариант да се изпълни и планът на новото ръководство на ЦСКА. Това обаче може да стане само след края на сезона, клубът трябва да поеме активи и пасиви на фалиралото дружество (тук ще тежи думата на синдика), а новото ФК да докаже правоприемство със старото ПФК.

Или това е прочутият сценарий "Глазгоу Рейнджърс" в Шотландия.

Срещата продължи повече от два часа, а след края й фенове говориха пред журналисти. Според някои от тях нямало заговор срещу ЦСКА в БФС. Други предрекоха тежки разговори в средите на "червените" по кой път да се поеме. Не се изключва разединение.