Висшият съдебен съвет (ВСС) се е самосезирал във връзка с изтеклите в сайта "Биволъ" записи на разговори, за които се твърди, че са между бившия председател на Софийски градски съд Владимира Янева и още двама души, съобщава "Дневник".

В ало-скандала, за който Клуб Z писа, се намесват имената на председателя на Върховния административен съд Георги Колев и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Пред медията председателят на етичната комисия към съвета Ясен Тодоров казва, че е била изискана информация от прокуратурата дали записите са от законни СРС-та или не. Ако разговорите са записани със специални разузнавателни средства, то членът на ВСС, който има достъп до подобна информация, ще провери съдържанието (такива са само двама - самият Тодоров и Галя Георгиева, б.р.).

Така е подходила етичната комисия  и при казусите с разговори за бившия градски прокурор Николай Кокинов и бившия член на съвета Камен Ситнилски, уточнява Тодоров.

Ако се окаже, че новата порция разговори не са записани със СРС-та, "ще мислим какво ще правим", казва още председателят на етичната комисия.