Три екипа от терористи са извършили вчерашните атаки в Париж, съобщи на пресконференция главният прокурор на Париж Франсоа Молен. Варварският акт е бил извършен при строга координация между тях, поясни той.

Убити са седем терористи. Всички те са биливъоръжени с калашници и са били препасани с колани, на който са били пришите експлозиви. Целтта е била да нанесат максимално много разрушения и съответно жертви. При преговорите с атентаторите полицията е установила, че най-вероятно са от Сирия и Ирак.

Единият от терористите, взели заложници в "Батаклан" е разпознат. Той е роден на 21 ноември 1985 година в Есон. Осем пъти е осъждан, но нито един път не е влизал в затвора. Той е живял в парижкото предградие Куркурон, на около 25 км от центъра на столицата. Бил е познат на полицията и се е знаел, че е радикализиран, но никога не е билпопадал в полезрението на разследващите, когато са били водени следствия за терористични клетки или действия.

Една от колите, използвана при кървавите атаки, е черен Сеат. Другият е челен Фолксваген Поло с белгийски номера. Човекът на когото се води регистрацията на колата е бил задържан с още други двама на белгийско-френската граница. Възможно е те също да са били един от екипите атакували мишените в Париж и да са успели да избягат от града, обяви Франсоа Молен.

Той даде и точни данни за установените жертви. Те засега са 129, ранените са 352 души, от които 99 в много тежко състояние.