Чеченският лидер Рамзан Кадиров призова към всеобща борба срещу "Ислямска държава". В профила си в инстаграм той осъди кръвопролитните атентати в Париж и призова света да даде силен отпор на терористите.

"Сега никой не се съмнява, че "Ислямска държава" стои зад събитията в Париж. Това е един терористичен интернационал, който заплашва целия свят и цялото човечество. Подготвили са десетки хиляди хора от всички краища на света. Това зло трябва да бъде посечено от корена. Иначе пълчищата им ще плъзнат във всички градове и държави", предупреждава Кадиров.

И в новото си обръщение, той за пореден път засвидетелства предаността си към Владимир Путин.

"Нашият президент много добре осъзнава заплахата от "Ислямска държава" и започна решителна борба срещу тази банда международни терористи. Като хора, преживели ужаса на тероризма в продължение на години, ние сме му искрено благодарни. Призовавам лидерите на арабските и мюсюлманските държави също да обединят усилия срещу "Ислямска държава. Друг изход няма", категоричен е президентът на Чечения.

 

 

Кадиров уточнява, че като човек, който се е борил срещу тероризма в продължение на години, знае отлично че "няма лоши и добри терористи".

"Те искат да унищожат човечеството. Ако не сме заедно и ако не се борим заедно, светът ще потъне в хаос и кръвопролитията няма да имат край", споделя чеченският вожд.

Наскоро Кадиров помоли Путин да му разреши да изпрати в Сирия свои военни части, с които да воюва срещу "Ислямска държава".

"Не го казвам току-така. Като мюсюлманин, като чеченец и руски патриот, казвам, че през 1999 година, когато републиката беше обхваната от тия шейтани, ние се заклехме в Корана, цял живот да се борим срещу тях, където и да се намират. Аз не само говоря, аз моля да ни бъде разрешено да заминем за Дамаск и да участваме в спецоперацията", каза Кадиров в интервю за РСН.

Според него веднага след като терористите в Сирия разберат, че към тях идват чеченски войски,  те ще избягат през глава от държавата.

"Ние ги знаем тях, тук ги унищожихме и те също ни знаят добре", подчертава Кадиров.

Според него бойците на "Ислямска държава" досега не знаят какво е истинска война и нямат опит с реални военни действия.