"Двете каки", според израза на премиера Бойко Борисов, се разминаха за позициите си около серията записи, които сайтът "Биволъ" публикува.

Оказа се, че Владимира Янева не си спомняла да е водила телефонни разговори с колежката си Румяна Ченалова като тези, чиито записи изтекоха.

В записите се чуваше ясно как женски глас, за който се твърди, че е на Янева, споделя, че главният прокурор Сотир Цацаров бил натиснат от премиера Бойко Борисов да я "опраска".

За амнезията на Янева стана ясно по време на брифинг на водилата заседанието към Етичната комисия към Висшия съдебен съвет (ВСС) Даниела Костова и на колежката ѝ Юлиана Колева.

Те бяха крайно лаконични, тъй като от Етичната комисия не искали Ченалова да научи от медиите какво е казала Янева. Днес Ченалова не дойде на заседанието, защото по същото време бе привикана в ДАНС.

При пристигането си в ДАНС по-рано днес съдийката обяви, че такъв разговор наистина е бил воден и че си го спомня много добре. Тя каза също така и че помни и "много други неща". Освен това Ченалова отправи и многозначителна заплаха, а именно, че "е сезирала европейски институции за нарушения и престъпления, които се извършват от хора на доста високи постове в държавата".

От ВСС ще поискат от "Биволъ" пълния звуков файл, тъй като до момента той изтичал парче по парче и това пречело на пълна проверка по случая. Освен това Етичната комисия ще поиска от приложението „Viber" съобщенията между двете съдийки, тъй като те се пазели за срок от 30 месеца.