Вече е официално - ЦСКА няма да играе в Европа през следващите две години. Дори ако спечели Купата на България през 2016-а.

Санкцията е наложена от Комисията по финансов феърплей на УЕФА и е публикувана в специален раздел на сайта на футболната централа. Беше предизвестена, тъй като българският клуб не е спазил подписаното на 7 май тази година споразумение да заплати в договорен срок - до 30 юни, глоба от 200 хиляди евро заради нарушаване на финансовите правила.

Плащане не е отчетено и на 17 септември УЕФА започва наказателна процедура, въз основа на която вече има решение.

В писмо до БФС и ЦСКА от Комисията обясняват, че са наясно за процедурато по несъстоятелност на "червените", но това по никакъв начин не изключвало налагането на дисциплинарни мерки.

"Армейците" бяха наказани заради натрупан дефицит от над 2,7 милиона евро в периода 2012-2014 г. УЕФА наложи глобата от 200 хиляди евро и постави ЦСКА под мониторинг, задължавайки ръководството да докладва за финансовото състояние на отбора през определен период от време.

Евроцентралата също така "предписа" на клуба да намали общите си разходите и да изработи план за обслужване на кредитите си към отбори, играчи, служители, данъчни и т.н.