Около 200 симпатизанти на "Атака" се събраха в 11 ч тази сутрин пред турското посолство в столицата на бул. "Васил Левски". Протестът бе срещу свалянето на руския Су-24 във вторник, а мотото му бе "Турция обяви война на Русия, ние на чия страна сме?"

Знамената на Русия бяха толкова, колкото и българските.

Протестиращите, предимно симпатизанти на партията, докарани от провинцията, бяха разположени на отсрещната страна на булеварда, и обградени от солидно количество полицаи. Заради сериозното полицейско присъствие не се наложи затваряне на "Левски", но движението беше натоварено.

Лидерът на партията Волен Сидеров говори дълго по донесените високоговорители, използвайки обичайната си реторика срещу САЩ, НАТО и в подкрепа на Русия. И отбеляза, че САЩ и Турция в момента определят държавната политика в България, което трябвало да спре.

Множеството скандираше за сваляне на правителството и срещу турската държава. Въпреки разгорещените думи, все пак нямаше признаци за агресия към сградата на посолството.

Националистите се ограничиха до неприлични жестове и думи.
Импровизирани плакати с: "Не забравяме, ще отмъстим" и "Приятелю, ще отмъстим" с лика на Путин, размахваха няколко от протестиращите.
Турският посланик, който междувременно пристигна на работа в мисията, не бе впечатлен от протеста.

След 5-минутния запис на вече известното парче "Давай Волене, ний сме се тебе", дясната ръка на Сидеров Десислав Чуколов обяви, че протестът се отправя към към руското посолство.

"Ще положим венец в памет на руските герои", обясни той, и препоръча на тези, които са с транспорт, да се насочат към него, а софиянците да си намерят пътя сами.

Протестиращите бързо и стегнато се разотидоха.

По-късно посолството на Руската федерация в София разпространи в туитър профила си снимка от подобен протест и пред дипломатическото представителство на Москва.