Пълна треньорска рокада направиха в "Литекс" днес - сръбската легенда Люпко Петрович се върна в клуба. Дотам се стигна, тъй като румънецът Лауренциу Регенкампф бе поканен от "Стяуа" и още снощи е стегнал куфарите за Букурещ.

През лятото стана обратното - Регенкампф замени европейския шампион с "Цървена звезда", който се задържа на треньорския пост в Ловеч едва няколко седмици след напускането на Красимир Балъков. Така "Литекс" задмина по треньорски смени дори "Лудогорец".

Петрович вече е в Ловеч и води следобедната тренировката заедно с един от помощниците си - Евгени Колев. Сръбският специалист ще бъде начело на "Литекс" в оставащите три мача до края на полусезона - срещу "Лудогорец" и два с "Левски", единият от които е за Купата на България. За след това не е много сигурно какво ще се случи.

“Дошъл съм да помогна на моя приятел и брат г-н Ганчев, рече Люпко. - Имаме уговорка да водя тима в оставащите три мача до края на годината. Приятелите ми знаят как постъпвам в такива моменти. И сега не се колебах нито за миг да приема поканата.”

А на официалния си сайт "Литекс" обяви, че ще преговаря със "Стяуа" за неустойка по прекратения 3-годишен договор на Регенкампф. Ловчанлии са решени докрай да остояват правата си, като се надяват "нещата да се развият по цивилизован и европейски начин, без драми и в коректен тон."