Васил Божков продължава да подклажда огъня за бъдещето на ЦСКА. Днес пресцентърът на бизнесмена излезе със съобщение, от което се разбира, че повече яснота за "червените" ще има в началото на средващата година.

Дотогава синдикът в Борисовата градина трябва да обяви точният дълг на ЦСКА - като обща стойност и точен брой на кредиторите, както и техните вземания поотделно. И да излезе със становище дали дружеството може да бъде оздравено или трябва да се пристъпи към ликвидация. 

Напрактика в съобщението на Божков не се казва нищо ново. Вижте го.

"Уважаеми колеги,

Поради повишения медиен и обществен интeрес към темата за бъдещето на ЦСКА ви информираме за следното:

В рамките на изминалата седмица бе започнато проучване от страна Нове АД Холдинг на дружеството „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД. 

Проучването има за цел да установи реалното състояние на дружеството след обявяването му в несъстоятелност през октомври т.г.

На 5 януари 2016 г. изтича крайният срок за предявяване на вземанията към дружеството. След тази дата, при обявяване на списъците на кредиторите от  синдика, ще стане ясен и размерът на финансовите задължения на дружеството. 

Тогава ще бъде прецизиран и подходящият план за бързото възраждане на най-титулования български футболен клуб."

С други думи, Божков проучва състоянието на ЦСКА, поради което все още е предпазлив да дава обещания и прави конкретни планове. А за феновете на "червените" старата приказка "Нова година - нов късмет" има наистина съдбовно значение.