Изненада, изненада - "Левски" официално поиска осткавката на президента на БФС Борислав Михайлов, на изпълкома (ИК) и цялото ръководство на централата. Това стана на заседание на управителния съвет на клуба.

"Левски" настоява за свикване на извънреден конгрес, а в следващия ИК да не влизат собственици на клубове и техни представители.

"Сините" искат да инициират нещо като кръгла маса, на която да седнат футболни хора, клубни и медийни босове и да поговорят за притеснителните процеси в българския футбол. Тази среща трябва да се случи преди старта на пролетния полусезон.

Управата даде оценка "много добър" за представянето на отбора през есенния полусезон. Това се отнася и за работата на Георги Иванов-Гонзо и Стойчо Стоев. Специално бе гласувано да се отпусне по-голяма сума за зимна селекция. Парите трябва да се възстановят от влизане в евротурнирите или от прадажбата на футболист.

Целта през 2016-а е участие в евротурнирите, а при възможност - атака на шампионската титла.

Ако се стигне до анулиране на резултатите на "Литекс" в "А" група - заради изваждането на тима, "Левски" ще обжалва "до дупка", тъй като при това положение "Лудогорец" ще дръпне с 5 точки аванс. Според "сините" такова решение противоречи на правилата на БФС.