Вицепремиерът на Руската федерация Дмитрий Рогозин се е прострелял случайно в крака, докато е бил в тренировъчно стрелбище, съобщава „Интерфакс“.

Агенцията цитира неназован източник, който бил запознат със случая.

Интерфакс“ попитали защо Рогозин не е присъствал на срещата на президента Владимир Путин с членовете на правителството последната неделя. Не се появил и на заседанието на кабинета в понеделник. Източникът на агенцията обяснил, че отсъствието е свързано с нещастен случай по време на тренировъчна стрелба.

"Дмитрий Олегович случайно се рани в крака и се намира в една от московските болници“, казал източникът. Състоянието на вицепремиера било стабилно, но лечението му продължавало.

Рогозин отговаря на военнопромишления комплекс на Русия. Той е бивш посланик на страната в НАТО и е известен с острите си и груби изказвания по адрес на Запада. Рогозин е използвал хапливия си език и по адрес на България:

РОГОЗИН: ОЧАКВАХ БЪЛГАРСКА АВИАЦИЯ СРЕЩУ СЕБЕ СИ

Той е включен в черния списък с руски висши представители, на които им е забранено да пътуват в ЕС и САЩ. По този повод бе и друго негово скандално изказване:

НА РУСКАТА АРМИЯ НЕ Й ТРЯБВАТ ВИЗИ, ЗА ДА ТРЪГНЕ НА ЗАПАД