Министърът на културата Вежди Рашидов дойде за последното за годината заседание на Министерския съвет. Миналата седмица той се завърна от лечение в Германия. 

"Добре дошъл, ефенди!"

С тези думи премиерът Бойко Борисов посрещна Рашидов, който в сезона на вирусите предпочете да се появи пред колегите си с предпазна маска.

Министърът на културата обаче демонстрира добро настроение и благодари на своите колеги, които са го подкрепяли. Пожела им да са живи и здрави. 

Преди заседанието министърът на околната среда и водите Ивелина Василева лично пожела на колегата си бързо възстановяване. 

Вежди Рашидов прие пожелания и от Лиляна Павлова, Екатерина Захариева и Красен Кралев.

Бойко Борисов дойде на заседанието заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова, с която малко по-рано откриха северната дъга на околовръстното шосе. 

"Успяхме голяма част от Северната тангента да пуснем, защото знаете, че трябваше на 31-и колкото можеше повече работа да сме отхвърлили там, за да пратим фактурата в Брюксел", обясни Борисов.

Малко след началото на заседанието Рашидов свали маската, пожела успех на колегите си и си тръгна.

Минути по-късно Министерският съвет прие предложението на министъра на финансите Владислав Горанов митница "Свиленград" да бъде закрита.