Бразилецът Ромарио е пореднаата легенда, която ще участва в мача по повод 50-годишнината на Христо Стоичков, съобщи радио "Гонг".

Така на терена отново ще излезе един от най-великите нападателни тандеми в историята на футбола.

Мачът в чест на Камата ще се състои на 20 май на националния стадион "Васил Левски" в София. Надсловът му е „50 години номер 8“.

Стоичков и Ромарио бяха партньори в "Барселона" от лятото на 1993 до началото на 1995 г. Макар и за доста кратко, двамата бяха смъртоносен дует. 

Наскоро пък двамата попаднаха в класацията за най-великите "тризъбци" в историята заедно с датския халф Михаел Лаудруп.

Легендарният бразилец днес е сенатор. Снимка Уикипедия

През 1994 г. Ромарио стана световен шампион с Бразилия, а Стоичков - четвърти в света с България. Същаата година българинът бе удостоен със "Златната топка" за футболист номер 1 на Европа. Ромарио бе обявен за най-добър футболист в света.

Ромарио е един от най-резултатните нападатели в историята на футбола. Легендарният бразилец е вкарал 1045 гола в кариерата си и заема пето място в неофициалната класация на най-великите стрелци.

Бразилецът носеше прякора О Байшиньо (Нисичкия). За него Стоичков признава, че са като братя и че винаги е имал респект от него като играч.

След оттеглянето си от футбола Ромарио влезе в политиката. В момента той е сенатор от щата Рио де Жанейро от БСП - Бразилската социалистическа партия.