За пръв път след 12 години провеждане на Джулай морнинг на Камен бряг няма да съм организатор, а ще съм изпълнител. Концентрирал съм се върху парчето, което ще изпея, подобрявам си английския.

Това каза с усмивка пред Клуб Z бившият каварненски кмет Цонко Цонев. Днес бе съобщено, че след като в бившата морска рок столица не бе организиран традиционният новогодишен купон, и Джулая се мести в Тутракан. Домакин е кметът на дунавския град Димитър Стефанов.

На пресконференцията в Тутракан бе съобщено, че традиционните участници - БТР и Джон Лоутън за пръв път от 10 години не са получили покана за традиционното посрещане на юлското утро на Камен бряг.

Хеви Кметълът, който сега е само общински съветник, каза още през смях пред Клуб Z, че заради изпълнението си все пак няма да е публика - ще може да се разхожда навсякъде зад сцената, защото ще има пропуск на участник.

Той разкри още, че колеги бек-вокалисти ще му бъдат председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и кметът Стефанов.

Събитието съвпада и с точно 15 години от дружбата ни с БТР. Ще го полеем, закани се бившият каварненски кмет.

След като новогодишният купон от Каварна бе преместен в Пловдив (с участието на Йорн Ланде и Николо Коцев, б.р.) под претекст за ниски финансови резултати от него, доста неясна изглежда и съдбата на големия каварненски рок фест. Кметицата Нина Ставрева казва, че работи усилено по проекта, но до този момент на годината не е обявен договор с нито една група. 

Във фейсбук дори се появи група - "Да спасим Каварна Рок Фест".