Представяващата Висшия съдебен съвет Соня Найденова каза днес пред БНР, че нещата около SMS скандала остават "в индивидуалното поле на всеки от членовете на ВСС - да направи това, което отговаря на собствените му разбирания за почтеност."

ВИЖТЕ ОТКЪДЕ ТРЪГНА СКАНДАЛЪТ 

Според нея, вчерашното събиране на 18 членове е показало, че трудно всички могат да стигнат до някакво решение. Това коментира Найденова в „Преди всички“, след като се разбра, че вчера 9 от присъстващите са изразили готовност да си покажат разпечатките от теефоните, други 9 са дали честна дума, че не са си писали с министър-председателя, а 6-има  отсъстваха.

Ние не сме просто граждани, които ходят анонимно по улиците - ние сме публични личности, които дължат малко повече отчетност, когато покрай нашата дейност се завихрят такива интриги, призна Найденова.

Както Клуб Z писа, по наша информация самата тя е била сред 9-имата, които с готовност са декларирали, че могат да си покажат телефонните контакти от 14 януари.

ВИЖТЕ КОИ СА ТЕ

Много въпросителни трябва да намерят отговор от нас, членовете на ВСС, заложен е нашият авторитет, подчерта Найденова:

Всеки от нас трябва да направи максималното, за да елиминира всякакви съмнения, че източникът на такова съобщение е член на ВСС. Такава комуникация, особено по време на заседание, е недопустимо да се реализира. 

Найденова определи ситуацията като поредната криза, в която Съветът се е оказал въвлечен. Тя не изключи вариант да има център на влияние, който взима решения, които ВСС само трябва да официализира.