"Левски" иска да отнесе казуса с анулираните резултати на "Литекс" от есенния полусезон до арбитражния спортен съд (КАС) в Лозана, стана ясно след съвместно заседание на надзорния и управителния съвет на клуба.

За целта обаче БФС трябва да се съгласи на арбитражно споразумение със "сините". Казано с прости думи - да даде съгласие, че КАС може да се занимава с въпрос, който касае изцяло вътрешни за футбола ни казуси. При отказ на БФС обаче случаят ще бъде приключен.

Както е известно с изваждането на "Литекс" от "А" група, спортно-техническата комисия на БФС анулира резултатите на "оранжевите" от есента и по този начин "Лудогорец" дръпна с 5 пункта на "Левски", а след завършване на полусезона активът им бе равен. Позицията на "сините" е, че трябва да се присъдят служебни победи за съперниците на "Литекс".

Един от собствениците на "Левски" - Иво Тонев, декларира, че разходите по евентуално дело в Лозана ще се поемат от "Герена". 

Тонев отново обяви, че "сините" настояват за оставките на шефовете и членовете на комисиите на БФС. Според него това било въпрос на чест. Босът отказа да отговаря на обвиненията за политически натиск на мениджъра на "Литекс" Стойчо Стоилов, но обяви, че вината да се стигне до това положение е на "оранжевите", тъй като те са предизвикали прекратяване на срещата с изваждането на отбора от терена в края на първото полувреме.

Междувременно стана ясно, че съдийската комисия на БФС е пенсионирала преждевременно съдията Георги Йорданов, ръководил скандалния мач "Левски" - "Литекс" на стадион "Георги Аспарухов". Реферът е на 42 години и му остават още три, но е изваден от ранглистата за пролетния полусезон заради... бенефис.

Информацията е официално публикувана на официалния сайт на централата. Йорданов бе със спрени права след двубоя.