Стъртъп платформа в българския интернет се опитва да реши проблем, с който са се сблъсквали много хора: как да намерим достатъчно добре подготвена детегледачка, на която да сме спокойни, поверявайки детето си? 

От сайта сarebg.com твърдят, че са намерили решението и че не предлагат просто хора, наети да изпълняват ролята на бавачка или детегледачка, а специално обучени професионалисти. Служителите на компанията са с медицинско образование, психолози и педагози, които преминават през набор от психометрични тестове и анализи преди да бъдат наети.

"Помощниците в грижата за най-малките не просто ще стоят край тях, пазейки ги от белите, но ще им предложат правилните занимания и игри, съобразени изцяло с възрастта и периода на развитие на детето", обясняват от новостартиралата компания.

Освен грижи за деца компанията предлага асистенти и за възрастни хора, които да им помагат в различни дейности от ежедневието - пазаруване, придружаване до болнично заведение, почистване на дома им или просто да поговорят с тях.

Има и услуга "грижа за домашен любимец", ако няма кой да се занимава с него, докато отсъствате.

Интернет платформата предлага и възможност за онлайн наблюдение, докато помощникът е там и се грижи за детето или възрастните ви роднини. 

Цената на полудневната грижа за дете е 42 лева, а за услуги за възрастни хора се плащат 25 лева за 2 часа или 37 лева за 4 часа. За домашни любимци цените започват от 19 лева на ден.