Samsung откри универсалния дизайн на своите флагмански телефони. Новите суперфони Galaxy S7 и S7 еdge ще са същите, като техните предшественици от шеста серия, пише сайтът Venturebeat.com, който публикува и рендери на апаратите.

Но има и малки разлики. Апаратите ще имат слот за microSD-карта, с която ще може да се добавя допълнителна памет. Освен това още от самото начало Edge ще е с по-голям дисплей - 5,5 инча срещу 5,1 за Galaxy S7, което може би ще направи Plus версиите излишни. Освен това апаратите ще са прахо- и водоустойчиви по стандарта IP67.

Резолюцията остава 1440 x 2560 пиксела - quad HD, което е повече от достатъчно. Според отлично осведомен източник, апаратите ще предлагат и функция за постоянно включен, но затъмнен дисплей, за да може да се следи изображението му с ниска консумация на енергия.

Въпреки, че батериите на апаратите няма да могат да се сменят, капацитетът им ще бъде увеличен - 3000mAh и 3600mAh за S7 и S7 edge, при съответно 2550mAh и 2600mAh за S6 и S6 edge.

Според VentureBeat телефоните ще използват разработен от Samsung процесор Exynos 8 Octa 8890, е с 4-ядрен модул с ядра от по 2,3GHz за тежки задачи и енергийно ефективен 4-ядрен с 1,6-гигахерцови ядра за по-дълъг живот на батерията. Оепративната памет е 4GB.

При камерите има леко "отстъпление" - основната ще бъде 12-мегапикселова вместо 16-ката на S6, но ще е с нов сензор и по-голяма апертура - f/1,7 срещу f/1,9, която ще дава възможност за по-качествени снимки при по-лошо осветление.

По традиция Samsung ще обяви официално апаратите си на Мобилния конгрес в Барселона (22-25 февруари), като доставките им ще започнат в началото на март. Първоначално устройствата ще са в черен, сребрист и златист цвят.