Адел разпространи изявление, с което се дистанцира от Доналд Тръмп, след като той използва нейната музика по време на предизборната си агитация. Кандидатът за US президент от републиканците, чийто слоган е „Да направим Америка отново велика“, наскоро пусна Rolling In The Deep на своя изява.

„Адел не е давала позволение музиката ѝ да се използва с каквото и да е политическа цел“, коментира говорител на певицата.

Това не е първият път, в който Тръмп е критикуван за агитация с песни, за които не е искал разрешение. Адвокатите на Стивън Тайлър от „Аеросмит“ миналата година изпратиха официална забрана политикът да ползва Dream On в кампанията си – след като той го направи в поредица от свои изяви из Щатите.

По-късно в Туитър Тръмп заяви, че имал законно право да използва парчето, но е намерил „по-добро, с което да го замести“.

„Стивън Тайлър получи повече известност покрай тази забрана, отколкото е получавал от 10 години. Браво на него“, заяви той.

По-рано магнатът пусна и Rockin’ in the Free World на Нийл Йънг при обявяването на кандидатурата си за президент. Йънг, добре известен с либералните си възгледи, изиска Тръмп да спре да ползва песента му и изрази подкрепата си за кандидата на демократите Бърни Сандърс.

 

 

Площад "Славейков"