Дни след срещата на премиера Бойко Борисов със сънародници в българското посолство в Лондон, представители на БСП се сетиха, че могат да използват случая. Бившият министър на външните работи и настоящ народен представител от левицата Кристиан Вигенин публикува коментар в профила си във фейсбук, в който твърди, че „политикът трябва да е готов да бъде разпънат на кръст“.

"Януари 2014 като министър бях в Лондон. Имах среща с българската общност. Беше трудна среща, имаше агресивни въпроси, някои бяха предварително подготвени за провокации. И какво от това? Политикът трябва да е готов да бъде разпънат на кръст. Нито съм правил драми, нито съм се сърдил на някого. Затова и не разбирам тоя плач, че свободни българи нарушили комфорта на Борисов. По-добре да свиква!"

Януари 2014 като министър бях в Лондон. Имах среща с българската общност. Беше трудна среща, имаше агресивни въпроси, ня...

Posted by Kristian Vigenin on Friday, February 5, 2016

Коментарът на Вигенин е провокиран от реакцията на ръководителката на пресслужбата на Министерския съвет Севделина Арнаудова, която заподозря сценарий за умишлено провокиране и изваждане от нерви на премиера.

СЕВДЕЛИНА АРНАУДОВА: ЗАДАВАЩИТЕ „НЕУДОБНИ ВЪПРОСИ“ СА ОТ БСП И „АТАКА“

Срещата на Бойко Борисов с българи в Лондон се проведе в сряда вечерта. Първоначално от нея до медиите достигнаха отделни реплики, а по-късно участник в събитието качи в YouTube пълния запис.

ПЪЛЕН ЗАПИС: КАКВО НЕ ВИДЯХТЕ ОТ СРЕЩАТА НА БОРИСОВ В ЛОНДОН

Последваха коментари, от една страна за нивото на компетентност на задаващите въпроси, за тяхното възпитание, а от друга страна за смелостта да питат премиера неща, които в България не го питат.

ЗАЩО НЕ ЧУВАМЕ ЛОНДОНСКИ ВЪПРОСИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ТЕЛЕВИЗОР