Трима представители на „Протестна мрежа“ прочитат на 12 март 2014 година за себе си думи, които приемат за клевета и решават да заведат дело в Софийския районен съд. Думите са на члена на Надзорния съвет на КТБ Любомир Денев и са част от публикувано негово интервю във вестник „24 часа“. (по-долу вижте интервюто) Няколко дни по-рано представителите на „Протестна мрежа“ са сред вносителите на сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров за организирана престъпна група - Цветан Василев, Делян Пеевски и Николай Бареков.

На страницата на интервюто не е упоменат автор и съдът изпраща искане до главния редактор Борислав Зюмбюлев за информация.

Отговорът е, че „няма конкретен журналист, който е подписан под това интервю, защото то е продукт на колективни усилия“. Ето подробностите такива, каквито са описани от главния редактор на изданието:

“Интервюто е публикувано на основание рамков договор между Вестникарска група България и КТБ за рекламно-информационно обслужване на дейността на КТБ през 2014 година.

В съответствие с договора и в качеството си на член на Надзорния съвет на КТБ, адвокат Любомир Денев пожела публична изява досежно подаден сигнал до Главния прокурор на република България, като предостави информация за нея, публикувана от редакцията като анотация пред интервюто.“

И още за жанра от писмото на Борислав Зюмбюлев:

Това интервю е т.нар. адверториал или хибрид между реклама и вестникарски текст, при който възложителят има право да одобри съдържанието. Това не се практикува при нормалното информационно съдържание, подготвяно от редакцията. Става дума за форма на реклама и отговорността за нейното съдържание е изцяло на възложителя.“

Никъде обаче на страницата не пише, че това интервю е рекламно и е част от договор с КТБ. Ето обяснението и за това:

"Както е видно от самата публикация, интервюто не е оформено по обичайния за редакционни текстове начин. Липсата на автор също така е начин да бъде отличено редакционното съдържание от адверториал текстове."

На първа инстанция Любомир Денев е оправдан по жалбата на Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков. „Протестна мрежа“ разпространи документите и зададе на сайта си въпроси:

„Колко са тези годишни рекламни договори, с кои медии и на каква стойност – това са въпроси към синдиците на КТБ, които продължават да не дават ясен отговор на въпроса къде са отишли парите на банката, затворена преди повече от година и половина.

Това би дало ясен отговор на въпроса защо малкото задълбочени разследвания за състоянието на банката бяха посрещнати с мълчание от мнозинството от българските медии. Те, както и самият “24 часа”, продължават да “разследват” и коментират КТБ без да казват и дума за получените през кухи фирми на КТБ невърнати кредити, по които има дела в Софийски градски съд. Не се споменава, разбира се, и за “рекламните рамкови договори”.