Националът Николай Бодуров и датския му тим "Мидтиланд" записаха паметна победа срещу гранда "Манчестър Юнайтед" - 2:1, в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа на датска земя. При това успеха дойде с обрат - Мемфис Депай изведе гостите в 37-ата минута. В края на полувремето Пионе Систо изравни, а в 77-ата Пол Онуачу донесе заслужена радост на домакините.

Бодуров игра цял мач в защитата на датския тим с маска на лицето заради счупен преди повече от две седмици нос. Той бе преотстъпен от английския "Фулъм" на "Мидтиланд" през януари. Тази вечер се представи добре в дебюта си. А срамът за "червените дяволи" е още по-голям заради факта, че датчаните не са играли официален мач от декември.

Реваншът е след седмица и ще бъде чакан със свито сърце от феновете на "Юнайтед". Треньорът Луис ван Гаал, който може да бъде уволнен още преди края на първенството, сам постави като цел спечелване на Лига Европа, тъй като така манчестърци ще си осигурят участие в Шампионската лига от лятото. Те са далеч от топ 4 във Висшата лига в момента.

"Червените дяволи" играха с неколцина младоци и резерви, а преди началото на срещата получиха удар заради контузия на титулярния си вратар Давид де Хеа по време на разгрявката. Замени го Серхио Ромеро. Гостите създадоха няколко положения, удариха и греда, но далеч по-скромния датски съперник им даде отпор и заслужено ликува.

Николай Бодуров остана единственият българин в евротурнирите тази пролет.