Луксозният хотелски бранд InterContinental ще отвори през 2017 г. първия си хотел в България, съобщава компанията. При това той ще е разположен точно срещу сградата на Народното събрание.

Сигурно вече се досетихте за какво става въпрос. Сегашният хотел "Радисън Блу Гранд Хотел", чиито заведения са едно от любимите места за отмора на депутатите, ще мине през процес на сериозна реконструкция и реновация, в резултат на която ще разполага със 182 стаи, седем конферентни и пет заседателни зали, лоби бар, спа и фитнес център, както и с ресторант на покрива с панорамна гледка към центъра на столицата. Новият хотел ще е 5-звезден и ще носи името "ИнтерКонтинентал София".

Проектът ще бъде извършен от компанията "Интерхотел Гранд Хотел София", която е собственик на "Радисън Блу". Изпълнителен директор на фирмата е Евгени Русев - син на бизнесмена Спас Русев, който през 2012 г. купи хотела от предишния му собственик - британеца Хенри Гуин-Джонс.

NOVOTEL И IBIS - ДВА ХОТЕЛА В ЕДНА СГРАДА В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Спас Русев наскоро придоби акциите на собственика на БТК и продаде притежавания от него столичен хотел "Хилтън" на компанията "Галакси инвестмънт груп", свързана с "Винпром Пещера".

КЗК РАЗРЕШИ НА СПАС РУСЕВ ДА ВЗЕМЕ БТК

InterContinental Hotels & Resorts има 184 хотела по цял свят, като планира отваряне на още 52. Към момента в Европа групата има 32 обекта, като планира още 5.

5500 ХОТЕЛА: MARRIOTT КУПУВА STARWOOD ЗА $12,2 МЛРД.