До 18 април 2016 г. е срокът за подаване на писма за интерес към придобиването на 100% от капитала на Търговска банка „Виктория“, съобщиха синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ), която е собственик на трезора.

"Малката" банка на Цветан Василев беше пусната за продажба през декември 2015 г., като според публикации в медиите интерес към нея е бил заявен от застрахователя "Лев Инс" и Инвестбанк.

КВЕСТОРИТЕ НА ТБ "ВИКТОРИЯ" ПОЛУЧАВАЛИ ПО 13 750 ЛВ. НА МЕСЕЦ

Но на 8 март синдиците обявиха, че ще бъде пуснат нов маркетингов документ, насочен към потенциалните инвеститори поради положителни промени в капитала на институцията, настъпили през февруари. Те са свързани с увеличаване на капитала с 30 млн. лв. чрез емисията на нови акции, които са изкупени от КТБ. В същото време БНБ разрешава на ТБ "Виктория" да включи тези инструменти в базовия си капитал от първи ред, който така става 36,062 млн. лв., с излишък от 19,5 млн. лв. при недостиг от 3,2 млн. лв. преди операцията.

Ето неговия текст, заедно с придружително писмо.


От документа става ясно, че към края на февруари ТБ "Виктория" разполага с активи за 166 млн. лв., както и с 58,2 млн. лв. пари в брой и по сметки в други банки.

Към момента банката има необходимите оперативни възможности да извършва всички дейности съгласно лиценза си за банкова дейност, пишат от консултанта по продажбата - компанията "АФА" ООД.