Глух ли е Брайън Джонсън от AC/DC и дойде ли краят на чудовищната 42-годишна кариера на австралийците с рогцата?

Това все пак са два различни въпроса, а отговорите никак не са ясни...

Дали по Гьотевия Фауст, дали не - AC/DC винаги са излизали по някакъв чуден начин от кризите, за да продлъжават да пълнят стадионите с крещящи и клъчещи се хлапета, турили светещи дяволски рогца...

Само си спомнете: когато легендарният Бон Скот умира на 19 февруари 1980 г., групата звъни на Брайън през март, на 1 април официално е обявен за новият вокалист, а през юли излиза Back In Black, за да стане вторият най-продаван албум за всички времена.

Чуйте една, може би позабравена причина това да е така...

Но това са стари истории... 

НАЦЕПЕНИЯТ ПИЧ ОТ AC/DC ЛИ? ЧЕ ТОЙ СТАНА НА 68...

Когато пъвият ти певец е умрял от препиване, ритъм китаристът ти не помни кой е, а барабанистът опитва да не влезе в затвора за заплаха за убийство... да съобщят, че певецът ти оглушава, при това на 68 г. е сигурно най-нормалното нещо.

Кой - Брайън?! Този Брайън ли, който се дере дори "акустик" в студиото на Хауърд Стърн?!

 

AC/DC обявиха по-рано този месец, че дългогодишният фронтмен на бандата има проблеми със слуха, а бандата отлага концерти от турнето в подкрепа на албума Rock Or Bust. След това дори се появи информация, че те ще бъдат пренасрочени с гост вокалист, който да замени великия Брайън.

Отнякъде дори изплува "призракът" на Дейв Евънс... Who the F*** Was Дейв Еванс? Той е изпял една песен - Can I Sit Next to You Girl, през 1974 г....

Каква е истината е трудно да се определи, тъй като самият Брайън казва, че има нарушения в слуха, но те са от страстта му към състезания с коли, защото не карал с "антифони"... И бил готов да опита пак с бандата.

Кашата усложни комикът Джим Брюър, дългогодишен приятел на Брайън, цитиран от жълтите медии, че Джонсън е „депресиран“ след реакцията на групата и се чувства „изритан“.

„Той ми разказа, че се е обадил на бандата и им е казал7 Хей, това каза лекарят, но нека опитаме да измислим нещо`. Брайън Джонсън не е искал да напуска. Не е казал, че е приключил. Той се е обадил с тази информация, а два дни по-късно е прочел във вестниците или разбрал от Туитър, откъде ли не, че "Брайън Джонсън оглушава, турнето се отменя". А ден по-късно - "О, ще имаме гост вокалисти”.

Брюър допълва, че Брайън Джонсън дори е получил второ мнение, като според него, загубата на слуха не е чак в такъв мащаб, колкото се е смятало първоначално.

„Тогава той си каза „Знаеш ли какво? Наистина бих искал да завърша това и да направя някои концерти. Мисля, че можем да се справим с това“. Тогава обаче целият му багаж от турнето се озовава пред вратата му. Без обаждания: "Как е слухът ти? Как си със здравето? Какво става?". Бум. Ето ти нещата, беше ни приятно."

Брайън Джонсън споделил пред Брюър, че Ангъс Йънг (все пак той е млад - само на 60 ненавършени!) възнамерява да продължи с AC/DC още едно десетилетие, но се притеснявал, че проблемите със слуха на Джонсън ще провалят плановете му. Според Брюър, Брайън Джонсън бил „наистина депресиран“, чувствал се като „наемник, който е бил изритан“.

На стената на певеца във фейсбук Brian Johnson Racing пристигат постове на съпричастност и подкрепа от цял свят. А докато се изясни, ето още един класически Брайън от "Ривър Плейт" в Аржентина...