Динко от Ямбол се обърна с видеобръщение във фейсбук към нацията със "Здравейте българи". Той съобщава, че днес е получил призовка, че на 14 февруари е заловил "група сирийци на нашата граница".

"... И затова, че съм ги задържал и накарал да легнат на земята - защото посегнаха да ме бият, да ме ръгат,  - аз излизам виновен..."

Динко посочва и конкретен виновник за съдебните му неволи: БХК. (От организацията на 7 март съобщиха, че са сезирали прокуратурата срещу него по куп членове от НК - физическа саморапзправа, смъртна заплаха и принуда, внушаване на страх, презрение и ненавист и др., които смятат, че е нарушил, б.р.)

От Хелзинкския комитет подават жалба и утре в 1 часа съм в районното в Бургас. И ще бъда разпитван, съден за тези хора, които преди няколко дена напра'иха ... атентати в Брюксел.

И мисля, че това е недопустимо и моля за всички хора, които ме подкрепят, да покажем, че сме единни и да бъдем заедно в трудни моменти, които са за българското общество. И не само за България...

Докато навива (явно) призовката на руло, мъжът, който стана герой за мнозина и антигерой за други, продължава:

Искам да кажа друго: че този Хелзинкски комитет аз не бях чувал за него. И може би - пак го казвам, повтарям се - те си вдигат рейтинга покрай мене. Но тяхната работа няма да се получи.

Това нещо, което съм го направил, с тези сирийци - и днеска, ако ги видя на границата и скочат да ме бият, пак ще го направя. Щото аз съм си в България - моята родина, а той реже мрежата и минава и ме напада.

Тези хора са потенциални убийци. Терористи. А аз не смятам да пускам фъндък на никого.

Т'ва е от мене, завършва мъжът, за който писаха дори британските медии.

Новият клип е сниман с телефон, така че през цялото време отзад се вижда номерът на джиесема на Вълев, който има дребен бизнес с микробуси. 

Vazmuten sam - е озаглавил той видеообръщението си.

 

Vazmuten sam

Публикувахте от Dinko Valev в 24 март 2016 г.