Български министър сeдна на горещия стол в ежедневното предаване за икономика и политика на Quest Means Business на Си Ен Ен, предаде Фокус.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на посещение в САЩ, получи покана за участие в едно от най-рейтинговите предавания на глобалната медия. Водещият е известният журналист Ричард Куест. същевременно се получава игра на думи. Името на предаването означава "Куест има предвид бизнеса", но също така може да се преведе "Търсенето означава бизнес".

Ангелкова отговаря на въпроси, свързани с предимствата на България като туристическа дестинация и с отражението на глобалната сигурност и имигрантската вълна върху сектора у нас. Тя говори свободно на английски език и убеждава зрителите, че страната ни е сигурна дестинация, която си заслужава да бъде посетена.

„Ние искаме да продаваме дестинация България като място, което има всичко – море, планини, богатство от природни ресурси, впечатляващо културно и историческо наследство. Трети сме в Европа, след Италия и Гърция, по брой на откритите артефакти – над 40 000. А и българите сме изключително гостоприемни“, отбелязва Ангелкова в интервюто.

Тя подари на Ричард Куест ръчно изработена дърворезба с хлопатар. Медният звънец беше поставен на почетно място в библиотеката в прочутото му нюйоркско студио.

Quest Means Business е едно от най-рейтинговите ежедневни предавания на Си Ен Ен за актуалното в световната политика и икономика. Водещият Ричард Куест е обявен за един от седмимата топ журналисти в света. Гости в предаването му са били както щефове на световни корпорации като Джефри Каценберг ("Дриймуъркс") и Алън Мълали ("Форд"), така и водещи политически фигури, сред които британският премиер Дейвид Камерън, изпълнителният директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард и бившият председател на Еврокомисията Жозе Барозу.