Много се пошегуваха вчера - големи корпорации, известни личности, политици, медии, сайтове. Някои от шегите бяха забавни, но очевадни, други ни залъгваха за по-дълго, трети бяха глуповати, четвърти - дори опасни.

ШЕГАТА НА GOOGLE ЗА 1-ВИ АПРИЛ ОБИЖДА И ВОДИ ДО УВОЛНЕНИЯ

Но заедно с огромното количество задявки и заблуди в медиите се появиха и няколко заглавия, които звучаха като шега за 1-ви април, но всъщност бяха самата истина.

 

1. Прозрачното дърво

"Прозрачно дърво скоро ще замени стъклото в някои прозорци" - дали ще е скоро, и дали наистина ще го замени, ще реши пазарът, но прозрачното дърво е факт. Шведски изследователи са открили начин да правят изключително здрав материал като премахват веществото, което прави дървото кафяво, и го запълват с акрил. Така то пуска светлина, но все пак не е кристално прозрачно.

2. Уупи Голдбърг ще продава марихуана за менструални болки.

"Не искам това да бъде шега. Не е шега за жените", са думите на известната актриса и телевизионна звезда.

Тя наистина разработва собствен сорт марихуана, който, разбира се, ще бъде продаван като за начало само в Калифорния. 

3. Полицаи с моторни резачки

Полицаите в Южен Уелс са открили нов начин да се влиза в сгради - вместо да се ползват тежките метални разбивачи, се носи просто мощна моторна резачка. Също толкова шумна, но далеч по-ефективна - поне срещу леките дървени врати и кухите стени, често срещани в новото строителство на Острова.

4. Обезмасленото мляко може да бъде описвано като "имитация на млечен продукт"

Това реши съдия във Флорида, освен ако не бъдат добавени витамини. Съдебният спор е бил дълъг. Учудващо е, че на страната на промяната са били и някои производители.

"Отказвам да лъжа клиентите си, затова спрях да продавам обезмаслено мляко, докато не мога дада казвам отново истината", разказва пред в. "Дейли Мейл" продавач.

5. ЦРУ забравили експлозив в училищен автобус след учение

Специалистите скрили "експлозивен материал за обучение" в двигателя, за да тренират кучетата, които надушват използваните химикали. Стреснат монтьор ги открил, докато автобусите минавали на редовен преглед.

9. Един заловен плъх може да ви докара 3 долара в Пешавар, Пакистан

Проблемът с плъховете в големия пакистански град е сериозен, затова общината предлага по 300 рупии, или над 3 долара, в най-затормозените места, или 25 рупии в другите части на града.