271 работници и служители на "София-БТ" са приели предложенията за освобождаване от предприятието срещу парично обезщетение, става ясно от съобщение на сайта на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, която е направила проверка на предприятието на 1 април. Ръководството на "Булгартабак Холдинг" е уведомило ведомството, че е дало предизвестие за прекратяване на трудовите договири на общо 310 души.

Сериозната бройка на доброволно приетите обезщетения, които са средно 15 000 лв. и достигат до 35 000 лв. според съобщение на "Булгартабак Холдинг" показва и защо провелите се миналата седмица протести на служители на предприятието бяха толкова малобройни.

ПАК ПРОТЕСТ, А НЯКОЙ ЩЕ СМЕНИ ШЕФОВЕТЕ НА БУЛГАРТАБАК (СНИМКИ)

При проверката на АПСК е установено, че две от осемте производствени линии в столичния цигарен завод "София-БТ" са били преместени във фабриката "Благоевград-БТ". От АПСК ще направят проверка тази седмица, за да установят дали това отговаря на истината.

Приватизационното ведомство е посочило 1 април като дата, от която започва да тече 1-годишният максимален срок за спиране на дейността на предприятие от групата на холдинга. Ако спирането на "София-БТ" продължи повече от година, неговият собственик - виенската компания BT Invest GmbH може да бъде глобена със €100 млн., колкото брои за да придобие 79,83% от акциите на холдинга.