„Бих искал да се извиня на нашите зрители, служители, както и на Чавдар Николов за начина, по който управлявах случая с договора за неговите карикатури”.

Това заявява главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Дидие Щосел по повод скандала с изтритите видеокарикатури на Чавдар Николов.

Преди това премиерът Бойко Борисов заяви, че няма нищо общо със свалянето на карикатурите и нарече целия скандал "удар срещу мен".

БОЙКО БОРИСОВ: ТОВА Е УДАР СРЕЩУ МЕН

"Като чужденец, и съм напълно наясно, че това не е извинение, аз прецених грешно начина, по който моето решение ще бъде разбрано, както и за интерпретациите, които ще провокира. Техническите грешки, които се случиха междувременно, само засилиха създаденото впечатление. Още веднъж поднасям извиненията си и поемам цялата отговорност", заявява Щосел.

След изявлението на Борисов и преди изявлението на Щосел, всички видеокарикатури на Чавдар Николов отново се появиха във VBOX7, само че в различен канал от заличения. 

ВСИЧКИ КАРИКАТУРИ НА ЧАВДАР НИКОЛОВ ОТНОВО СА ОНЛАЙН

Дидие Щосел уточнява, че през последните три години новините на медията са се утвърдили като лидер в България.

"Ценности като независимост, обективност и професионализъм са в нашето ДНК. Нашите журналисти ще продължат да следват именно тези ценности и в бъдеще", допълва Дидие Щосел.

Изявлението му бе излъчено в емисията на Нова телевизия в 16 часа.

ЗАЩО ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ВИДЕО КАРИКАТУРАТА Е ПРОБЛЕМ? ГОЛЯМ