Премиерът Бойко Борисов гледа доволен близо 4000 активисти на ГЕРБ от националната и местната власт. 

БОРИСОВ КЪМ ГЕРБ: АКО ДОКОПАМ НЯКОГО ОТ ВАС - ПОЩАДА ЗА НИКОЙ НЯМА ДА ИМА!

Дълго преди Бойко Борисов да седне обаче, всички останали бяха заели местата си в залата. Някои бяха подранили и използваха времето, докато сцената е все още празна, да обсъдят някои актуални въпроси. Като Менда Стоянова и Томислав Дончев например.

Лиляна Павлова не бе сред първите, но веднага се превърна в център на компанията.

Колежките й Ивелина Василева, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова бързо заеха местата си и се отдадоха на сладки приказки.

Така минутите неусетно минаха и стана 14:00 часа. Началниците в партията влизат в залата. Бойко Борисов е първи. След него са заместниците му.

Време е приказките да спрат. Това се отнася и за любимеца на премиера Вежди Рашидов, на когото малко по-късно Цветанов лично ще благодари.

 Ръководството на ГЕРБ заема местата си на сцената. Заместникът помага на началника.

Всички вече са по местата си - Йорданка Фандъкова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Николов.

Първа на трибуната застава Йорданка Фандъкова - кмет на София и зам.-председател на ГЕРБ.

След това са Николов и Цветанов. Зам.-председателят на партията не пропуска да припомни резултатите на ГЕРБ от изборите и че партията представлява 5,5 милиона българи.

Идва ред на лидера. Бойко Борисов започва критично - и към депутатите си, и към евродепутатите. На министрите се карал друг път.

Следва предупреждение към всички да не се поддават на изкушенията на властта. Хвалбите са индиректно само към министъра на финансите Владислав Горанов, заради доброто изпълнение на приходите.

Премиерът Бойко Борисов продължава с предупрежденията - само ГЕРБ може да свали ГЕРБ.

Последни напътствия. Часът вече е 15:00. Време е за край.

Всички пляскат. След малко зала №1 на НДК отново е празна.